Reisen til Venezia

20160520-gft-venezia-2131-webEn vemodig komedie om et eldre ektepar som reiser verden rundt – i sin egen stue. En sorgmunter hyllest til fantasien – og kjærligheten.

Grenland Friteater, som runder 40 år i 2016, satte opp Reisen til Venezia av Bjørg Vik i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 2016. Mottakelsen blant publikum og presse var strålende. Forestillingen skal på turné i oktober.

Ved siden av Bjørg Vik bodde det et elskelig gammelt par. En gang hun banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren, og da hun spurte hvor de skulle reise så svarte han at  – Nei, de var på farten, de. Akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

 

 

20160520-gft-venezia-1455-webTil det nystartede Intimteatret skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, som var sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen. Siden er stykket spilt på scener i bl.a. Danmark og Russland, men ikke her hjemme.

Reisen til Venezia er en sorgmunter komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

 

Regi: Geddy Aniksdal

Oskar Tellmann: Lars Vik, Edith Tellmann: Anne-Sophie Erichsen, Viviann Sunde: Lena Barth Aarstad, Kristoffer Karlsen: Joakim Dan Jørgensen

Scenografi/Rekvisitter: Maria Løkken         

Kostyme/scenografi: Guro Dale20160531-gft-venezia-2364

Musikk: Guttorm Guttormsen

Lysdesign: Jean Vincent Kerebel

Teknikk, praktisk, lyskjøring:  Agnar Ribe

Foto: Dag Jenssen

Produsent: Hans Petter Eliassen

Turné i Telemark/Vestfold okt. 2016  Turné

Se Dag Jenssens foto her