Ingen Doktor for de Døde

VisBildeRamme-3.aspGrenland Friteater presenterer Ingen Doktor for de døde. Dette er ’’No Doctor for the Dead’’ i norsk språkdrakt.

Forestillingen – en teatral konsert – er basert på tekster skrevet av
Georg Johannesen på 50 og 60 tallet som tar for seg polistiske, historiske og sosiale spørsmål. De handler om de onde tidene.

Tekstene fremføres som poesi og sanger vevd sammen i en sterk og ekspressiv forestilling om krig, vold, ødeleggelse og død, men og om avstand, likegyldighet og mangel på følelser.

Grenland Friteater har arbeidet tett med Georg Johannesen siden tidlig på nittitalet. Teateret har tidligere laget tre forestillinger basert på hans tekster: ”Gode Tider – for de Onde” i 1995, ”Blue – is the Smoke of War” i 1997 og ”Å være død er for lettvint” i 2001. Georg Johannesen selv har vært en viktig del i forestillingsprosessene.

«Fredagens höjdpunkt var No Doctor for the Dead…Tori Amos-doftande pianoslingor och existensiell ilska i en ruggigt bra kombination» S. Jonas, Uppsala Nya Tidning

«Aniksdal henter fram sin mørkeste side og gjør en sterk tolkning. Når dette veves sammen med den fløyelsmyke stemmen til Hagnell vokser ondskapen seg større en scenen…» 24.11.08, Varden

Premieren på Ingen Doktor for de Døde fant sted under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i Juni 2007.

Forestillingen er også tilgjengelig på engelsk og spansk.

Se bilder fra forestillingen her.

 

Regi: Tor Arne Ursin
Medv: Geddy Aniksdal, Anette Röde Hagnell
Komponist: Guttorm Guttormsen
Tilleggskomp. og arr: Anette Röde Hagnell, Chris Erichsen/ Ratataboo
Lysdesign: Jean Vincent Kerebel
Lyder: Geir Bremer Øvrebø
Kostym og scenografi: Zoe Christiansen