Heartbreak

HEARTBREAK

en soloforestilling med Ingvild Hogstad

Spilles 15 og 16 juni på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. Kjøp billett her

En vil aldri møte personer med kjærlighetssorg på samme måte, etter å ha sett Ingvild Hogstads Heartbreak, skrev Varden etter urpremiere 16 februar 2018 på Vinterscenen og ga forestillingen terningkast 6!

«Hennes første egne oppsetning er gjort i et godt samarbeid med regissør Anne-Sophie Erichsen. Sammen har de skapt et tett scenebilde, der Hogstad lett glir mellom betrakteren av medsørgende, historieforteller og dramatiserende av egne opplevelser – både gjennom dans, monolog og dikt.» (Varden, 6)

«Ingvild Hogstads personlige teaterdokumentar «Heartbreak» berører hjertet og beriker hjernen. Du kan til og med risikere å få deg en god latter. I Anne-Sophie Erichsens regi har teaterdokumentaren blitt rocka og intens, med en fin blanding av alvor og humor, monolog og video» (TA, 5)

 

Hva skjer i hjernen når hjertet blir knust? Burde vi heller si: jeg elsker deg av hele min hjerne? Det er nemlig der det verste marerittet utspiller seg.

Jeg ønsker å se nærmere på forskningen, og da især nyere hjerneforskning, rundt denne tematikken ved å legge min egen hjertesorg under lupen.  Ingvild Hogstad

HEARTBREAK beveger seg i skjæringspunktet mellom fakta, forskning, kunst og private betroelser. Med utgangspunkt i hjerneforskning, i sosialpsykologisk forskning, i hardtslående tekster, i heftig musikk, i pinlige  erfaringer, i humor, i videointervjuer med  mennesker som deler sine erfaringer, og ikke minst i film og intervjuer fra forskningsmiljøet, vil forestillingen fremstå som en performance lecture i et dokumentarisk landskap.

Skuespiller: Ingvild Hogstad.

Tekst: Ingvild Hogstad i samarbeid med Anne-Sophie Erichsen

Musikkutvalg og komposisjoner:  Snorre Sjønøst Henriksen

Video/foto: Jørn Steen.

Lys: Agnar Ribe.

Lyd og videoredigering/teknikk: Truls Hannemyr.

Regikonsulent: Kjersti Posti Høgli

Regi: Anne-Sophie Erichsen.

Takk til: Mikkel Wallentin, hjerneforsker ved Århus Universitetshospital

Og takk for verdifulle bidrag fra: Unni Spakmo, Knut Olav Holt, Ann Charlotte Birkeland Berberg, Kristian Grennes, Cissi Hultman, Kathrine Asdahl, Lene Eriksen, Po Ying Tai, Mathias Jonstang Hordvei, Sanjey Sureshkumar.

Takk til våre unge konsulenter: Heidi M. Tho, Sander Edin og Thea Handeland

Tak til Kjersti Wold for inspirerende skrivekurs

Varighet: ca 50 min.

Forestillingen er produsert av Ingvild Hogstad, med støtte fra Spenn, Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde og Skien Kommune. Heartbreak er en coproduksjon med Grenland Friteater

Kontakt: Ingvild Hogstad: ingviho@gmail.com

Se fotos fra forestillinga Her