Alt for vitenskapen!

Historien om Kristian Birkeland. Altforvitenskapenbreddeformat-2-300x235Dette er teaterforestillingen om den geniale forskeren som gjorde industrieventyret Norsk Hydro mulig, men som nesten ble glemt etter sin død. Ikke mange kjenner til det spennende og fargerike dramaet og hans tragiske skjebne”De uvanlige hendelsene i denne historien har faktisk funnet sted, og personene som er skildret, har faktisk levd”, skriver biografen Lucy Jago.

Vi tar tilskuerne med på en reise fra en fjelltopp i Finnmark, via universitetet i Oslo og en fabrikkhall på Notodden til ørkenen i Egypt. Vi blir dratt inn i handlingene og får være tett på Birkelands banebrytende eksperimenter.

Alt for vitenskapen! er for både ungdom og voksne, og blir full av action, dramatikk, humor og store følelser. Den gjør bruk av ild, røyk, videoinstallasjoner og lyseffekter og får et lydspor med industristøy og nyskrevet musikk. Under teaterfestivalen i Porsgrunn skal forestillingen spilles i spennende omgivelser på industriområdet på Herøya

REGI
Tor Arne Ursin

MANUS

Tor Arne Ursin og Leif Arild Sanden

SKUESPILLERE

Carl Henrik Ekblom
Kjersti Posti Høgli
Lars Løberg
Leif Arild Sanden

KOMPONIST

Truls Hannemyr

SCENOGRAFI

Maria Løkken

REKVISITTER

Oppfinnelser: Einar Ottestad
Rekvisitter: Maria Løkken

KOSTYMER

Guro Dale

TEKNIKER

Lars Løberg

 FOTO se Dag Jenssens bilder Foto